Duurzaam geproduceerd en gebruik

Productie

Bij Modul-System voldoen wij aan het milieuzorgsysteem ISO-14001-2004, wat inhoudt dat wij voldoen aan wet- en regelgeving en de beheersing van milieu risico’s. En het streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van in onze organisatie. Dit past binnen het verantwoord ondernemen.

iso 14001

Wilt u kosten verminderen en rekening houden met het milieu?

Niet iedereen wil of kan het toegenomen laadvermogen als gevolg van een lichtgewicht inrichting benutten. Toch kunt u hiermee geld besparen doordat u minder brandstof kosten maakt.

Lagere brandstof kosten zijn niet het enige voordeel van het omlaag brengen van het totale gewicht van het voertuig. Minder gewicht betekend ook minder co2 uitstoot.

U kunt simpelweg meer producten vervoeren door de lichtgewicht inrichting. Let op het laadvermogen is uiteraard niet ongelimiteerd met een lichte bedrijfswageninrichting.

Aluminium versus staal

Het opnieuw vervaardigen van aluminium uit gerecycled aluminium materiaal kost maar 5% van de energie die de productie van nieuw aluminium kost. Echter hoeveel van dit gerecyclede aluminium wordt er daadwerkelijk gebruikt.

Productie van aluminium is 4,5 keer milieubelastender dan de productie van staal

Het recycle opbrengst van staal is hoger dan die van aluminium, de verwachting is wel dat dit groeit met de jaren.

Staal wordt doorgaans lokaal geproduceerd en gerecycled, aluminium niet door de hoge co2 uitstoot.

Voorbeeld artikel in de productie van aluminium versus stalen lichtmasten:

http://www.duurzaamheid-search.nl/stalen-lichtmasten-beter-voor-het-milieu-dan-aluminium.html